Oludeniz este un mic orasel care se mandeste cu o frumusete de laguna. Iar in acelasi timp este si unul dintre cele mai frumoase locuri din Turcia unde poti face parapanta.
Alte articole despre Turcia
Bodrum, recomandari si impresii
Cesme, statiunea cu plaje lungi si nisipoase
Cum ajungi in Oludeniz?
Oludeniz este situat la 15 km de Fethiye si la 61 km de Aeroportul Dalaman, respectiv 217 km de Aeroportul Antalya. Noi am aterizat pe Dalaman si am luat autocarele Havas. Am circulat cu ei si din aeroportul Bodrum, Antalya sau Alanya si respecta orarele iar pretul este mai mult decat accesibil.
Un transfer din aeroportul Dalaman spre autogara din Fethiye este 60 tl, 3 euro. Pentru fiecare zbor care aterizeaza, un autocar asteapta turistii, deci nu ai cum sa il ratezi. Detalii aici. Din Autogara Fethiye se poate lua un autobuz sau un taxi catre Oludeniz, distanta fiind de 12 km. Pe aceasta distanta un taxi costa 65 tl, 7 euro. Un bilet de autobuz costa 20 tl, 1 euro.
Din Aeroportul Antalya intai trebuie sa ajungi in autogara din Antalya si de aici iei un autocar direct spre Fethiye.
Temperatura
Din mai-octombrie, site-ul Accuweather indica o temperatura in aer ziua care urca peste 20 °C. In august este cel mai cald, maxima trece de 33 °C iar minima 20 °C. Din iunie in octombrie poti face baie. In iunie incepem cu o temperatura medie de 23 °C in apa, in august apa este cea mai calda avand 27 °C, iar in octombrie 24 °C. Date conform seatemperature.info.
Cazare in Oludeniz
Poti sa te cazezi fie in statiunea Oludeniz la malul marii, fie in micul orasel Oludeniz. Pentru ca atractia este laguna, noi ne-am cazat in statiune. Altfel in fiecare zi, te plimbi cu masina inchiriata sau cu autocarul intre statiune si orasel.
In statiune gasesti fel de fel de hoteluri, cam toate ofera mic dejun si au piscina. Neaparat trebuie sa va asigurati ca in camere aerul conditionat functioneaza perfect pentru ca ziua este cald dar si noaptea este la fel.
Statiunea este mica, asa ca oriunde iei cazare tot aproape vei fi. Important este sa nu iei pe strada principala care este intesata de magazine, baruri si cluburi pentru ca noaptea este galagie.
Red Rose Hotel, camere duble cu mic dejun inclus Rezerva cazare
Hotel London, camere duble cu mic dejun inclus Rezerva cazare
Hotel NilSu, camere duble cu demipensiune inclusa Rezerva cazare
Rezerva o cazare cu anulare gratuita cu BOOKING ! Daca se schimba planurile, esti acoperit!
Booking.com
Am locuit la Hotel Magic Tulip, am avut inclus micul dejun. Restul meselor le-am servit in statiune, cel mai mult ne-a placut la Cafe Karbel. Servirea, portiile, mancarea si preturile foarte ok. Am incercat de la supa de linte, la tocana de legume, fripturi si friganele, salate si nelipsitul fresh de portocale. Portiile erau mari iar ca sa poti manca, trebuia sa iti dai seama ca la turci, un fel de mancare principal vine complet: ai salata, ai garnitura si fel de baza. Singura care nu este de incercat este pizza. Varianta turceasca nu are nimic de-a face cu ce suntem noi obisnuiti.
Magazine si cumparaturi
Daca vrei sa iti iei fructe, apa, mici gustari am gasit 2 magazine cu preturi decente: unul est Soc iar celalalt un Migros Jet. Diferentele de pret sunt mari in Oludeniz, una este sa iti iei o apa si niste fructe din magazin si alta este sa le iei de la buticul de langa plaja. La butic le platesti triplu.
Strada principala este intesata de comercianti de toate felurile: ceramica, haine, posete, bijuterii, ceasuri, produse hand made, etc.
Divertisment in Oludeniz
Oludeniz este faimos pentru parapanta. Privelistea peste laguna este superba! Sunt o multime de firme care se ocupa de asa ceva. Te inscrii iar in ziua urmatoare o masina te urca pe Muntele Babadag la 1.900 m altitudine. De acolo vei sari impreuna cu un instructor. Acesta va filma toata aventura voastra. Preturile porneau de la 1.100 tl, 55 euro, toate negociabile.
De pe plaja din Oludeniz pornesc si croaziere, cea mai interesanta fiind spre Valea Fluturilor. O croaziera costa de la 400 tl, 20 euro/pers. In functie de tipul vasului, traseul, mese incluse, pretul variaza.
Un alt obiectiv de vizitat ar fi orasul fantoma, Kayakoy. Abandonat din 1923, intr-un schimb de populatie intre Grecia si Turcia, se organizeaza tururi pentru doritori.
Rezerva tururi, bilete de acces, croaziere spre toate destinatiile din Turcia cu Tiqets!
Foto Calatorul Multumit