Buget Santorini pentru o calatorie intr-o destinatie exclusivista a Greciei. Desi este considerata o insula extrem de scumpa, am ajuns a doua oara in Santorini si ne-am bucurat sa retraim atmosfera de vara intr-un loc atat de pitoresc.
- Detalii despre ce poti face si atmosfera din Santorini intr-un articol aici.
- Descopera 19 plaje din Santorini, aici.
Zboruri directe spre Santorini in 2024 cu Wizz Air, din Bucuresti in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica.
Rezerva o masina pentru vacanta ta in Grecia de la BOOKING cu un click pe bannerul de mai jos! Ai cele mai bune oferte de rent a car la Booking!
Pentru ca zborul a aterizat putin dupa miezul noptii, ne-am transferat la cazare cu taxiul care costa 20 euro pana in Karterados, tarif fix. Cazarea a fost tot in localitatea Karterados, unde am mai locuit si anul trecut cu facilitati de transport in orice zona de pe insula si cu un supermarket bine aprovizionat. Am ales studiourile de la Floralia Apartments, spatioase, bine dotate, cu priveliste spre mare si cu personal care ne-a ajutat cu zambetul pe buze la orice ora. Cazarea a fost 65 euro/persoana pentru 2 nopti de cazare.
Prima zi ne-am rezervat-o pentru Oia, in nordul insulei. Ne-am dus pe jos din Karterados in Fira, o plimbare de 15 minute pe soseaua care leaga capitala de restul insulei. Pe drum poti sa te opresti sa iei micul dejun la taverne sau sa intri in magazine de patiserie si sa servesti ceva proaspat scos din cuptor. Cel mai bine aprovizionat supermarket pe care l-am gasit este cel din statia de autobuz din Karterados, cu preturi bune la apa si racoritoare, fructe si legume sau orice ai mai dori sa-ti cumperi. Program luni-sambata 8-21, duminica inchis.
Rezerva o croaziera de o zi din Santorini cu mese incluse pe Tiqets, detalii aici!
Am ajuns in Fira, de unde poti lua autobuze spre orice colt al insulei. Am urcat in autobuzul spre Oia, iar biletul iti este dat de taxator, 1.8 euro/sens iar calatoria dureaza vreo 25-30 minute.
In Oia, orasul vedeta al insulei, am trecut la explorat stradutele, ne-am facut o multime de fotografii pentru ca era o zi superba, insorita.
Am coborat pe cele 260 scari spre Amoudi Bay. La restaurantul din golf, situat chiar pe marginea apei de o culoare superba, se gatea de zor la gratar iar mirosul umplea narile tuturor.
Dar, inotul nu merge cu burta plina si ne-am continuat drumul care trece fix prin restaurant spre stanca Sf. Nicolae. Acolo de abia asteptam sa inotam. Apa era calda, ne-am pus papucii de stanca si ne-am gasit propriul drum spre apa deoarece locul nu este amenajat. Privelistea din apa a tarmului cu casute albe ne-a ramas si acum in fata ochilor.
De aici ne-am reintors spre Fira si am asteptat asfintitul care in luna august se petrece pe la 20.15. Pentru asfintit va puteti aseza pe o terasa a unui restaurant cu priveliste, puteti gasi cateva banci sau locuri numai bune de stat in zona Catedralei din Piata Theotokopoulou din Fira.
Iti dai seama ca asisti la un adevarat spectacol al naturii deoarece o multime de oameni se aduna si se opresc pentru cateva minute bune fascianti de lumina apusului.
Ziua 2, plaja cu nisip negru Perissa
Ziua a doua ne-am rezervat-o pentru plaja, cea mai buna plaja cu pietricele grunjoase negre este Perissa beach din sudul insulei. Din statia de autobuz din Kartherados am asteptat autocarul pe care scria Perissa. Acesta circula conform cu programul pe care il primisem de la cazare. Se dau bagajele mari la cala autocarului si toata lumea sus! Biletul este 2.4 euro/persoana/sens si calatoria dureaza cam 35 minute. Daca pe sensul Kartherados-Perissa te asezi pe partea dreapta ai parte si de cateva super privelisti peste mare.
Autocarul ne-a lasat exact in fata plajei pe care o doream, cea de la Demilmar Beach Bar care este situata chiar langa terminalul de autocare din Perissa. Despre plajele insulei Santorini aici.
Am ales special aceasta locatie datorita facilitatilor oferite si a atmosferei de pe plaja. Ne-am petrecut o jumatate de zi pe acesta plaja, iar 2 sezlonguri cu umbrela au costat 15 euro.
Meniu bogat si variat, muzica foarte buna.
De aici am mers in Fira la spectacolul apusului care a fost de neuitat. De aceasta data ne-am oprit in zona telecabinei si am avut o priveliste super! Am gasit 2 magazine de suveniruri cu preturi bune la magneti, sapunuri vulcanice cu 4.5 euro, mini borsete etc. Pentru a ajunge la ele, intai ajungeti pe strada principala la magazinul Chopard. De acolo coborati spre Restaurantul Niki si faceti apoi stanga. Preturile sunt bune dar si privelistea merita fotografiata!
Transport aeroport insula Santorini
Ultimul autobuz care circula spre aeroport este la ora 22.00. Pretul unui bilet este de 1.80 euro/persoana.
Aeroportul din Santorini este foarte micut si aglomerat. Nu veti gasi suficiente locuri pe scune si fiecare se aseaza in ordinea sosirii, pe unde apuca. Nu va amagiti ca o sa faceti cumparaturi din duty free-ul din Santorini pentru ca nu exista inca asa ceva! Orice ati avea de cumparat, luati-va de pe insula. Sunt doar 2 baruri unde se poate servi ceva, si cam atat.
Chiar daca compania aeriana a trimis avertisment sa venim la aeroport cu cel putin 3 ore mai devreme de zbor, in acest aeroport cateodata este imposibil sa intri din cauza spatiului redus. Trebuie sa astepti afara, sa decoleze cele 3-4 zboruri dinaintea zborului tau ca sa ti se permita controlul de securitate si cel al documentelor!
Astfel, am asteptat o ora si jumatate imbarcarea in picioare. Din zona de securitate se poate vedea lejer spre portile de imbarcare, stii clar cand sa treci in zona “fara intoarcere”.
Comparativ cu anul trecut, am gasit la fel preturile la mancare, restaurante sau transport. Doar la pretul cazarii s-a simtit ca este plin sezon!
Buget de Santorini 2024 pentru 3 zile
Zbor, cazare si transfer: 165 euro/persoana
Mese, plaja, distractie, transport local, cumparaturi: 80 euro/persoana
Total cheltuieli: 245 euro/persoana.
Foto Calatorul multumit